Thamen vs. Pupillen 2

De Kwakel. 18 juni 2017

Na een leuk en enerverend toernooi in Diemen op zaterdag 17 juni waar onze helden bijna eerste werden (zie foto) was het weer tijd voor serieuze zaken.

De vaders sloegen het vaderdagontbijt op bed over en de survivors traden aan om te spelen tegen het japanse team van Thamen. Zowel Jesper als Biko ontbraken dus de coaches moesten rekening houden met minder catchers dan normaal. Gelukkig was Joey goed fit zoals later zal blijken!

Bij de warming up toonden de survivors zich van hun goede kant. Met name met slaan verdween menig bal in Het Kwakelse Woud.

De survivors mochten als eerste aan slag. En even leek het al meteen de goede kant op te gaan. Goed uitgelokte vier wijd en een lekkere honkslag van Joey bracht Milo en Joey op het tweede en derde honk. Ook Dennis bereikte het eerste honk dus alle honken vol. Helaas was de pitcher van Thamen dermate goed en koelbloedig dat hij ook drie keer drie slag wist te gooien voordat het eerste punt gescored kon worden.

Pitcher Siem trad vervolgens aan en gooide de eerste slagman meteen uit. Het publiek stond op de banken! Daarna bleef hij goed gooien. Veel strikes, en Thamen had moeite om zijn ballen goed te raken. Maar liefst 8 foutballen in 1 inning. Helaas sloegen ze af en toe wel raak en bereikte de honken. Uiteindelijk haalde Thamen 6 punten maar met maar 1 keer vier wijd. Mooi resultaat van Siem dus!

De tweede inning ging gelijker op. Tiw Survivors wist helaas niet te scoren, maar ook Thamen haalde slechts 3 punten op pitcher Joshua! Ook hij gooide veel slag en incasseerde veel foutballen. Veel spelers kregen vijf of meer ballen wat er enorm inhakt bij een pitcher, helemaal in zo’n druk en warm weekend. Hij werd gelukkig geholpen door Het hele team, onder andere in een MLB waardige actie. Dit soort acties toont aan waarom dit team In de tweede klasse thuis hoort;

Thamen sloeg een bal diep het mid field in. Dennis verwerkte de bal en bracht hem terug het spel in, en wel naar pitcher Joshua. Joshua weet inmiddels dat het spel door gaat en zag een loper naar 3 sprinten. Gelukkig stond Siem op de juiste positie en viel de snoeiharde aangooi. Dat zag onze japanse vriend niet aankomen en die maakte een 180 graden draai terug naar 2. Hij wist niet dat Siem en Milo zo goed op elkaar ingespeeld zijn en zij sloten hem goed in met een dikke nul als resultaat. Ook de rest van het veld was alert, waaronder Chloe die drie inningen lang, in de hete zon en met de zon in de ogen geen enkele bal voorbij liet gaan. Lekker bezig!

Het einde van de inning was helemaal het melden waard, als is het maar voor het leereffect. De negende slagman van Thamen trad aan met alle honken vol. Dit zijn momenten die een wedstrijd kunnen maken of breken. De slagman sloeg een hoge foutbal richting dugout van de thuisploeg. Eerste honkman Destyno zag zijn kans schoon om een einde te maken aan de inning maar werd gehinderd door de loper op 1. De scheids nam een besluit uit het boekje (respect!). En verklaarde de loper uit ivm obstructie en zo kwam er een einde aan de inning en voorkwam Destyno 4 tegenpunten.

De slagploeg van de Survivors kwam vervolgens even beter op gang. Een paar vier wijd en een lekkere tik van Destyno zorgde ervoor dat Milo en Joey twee punten maakten voor de eer!

De laatste slagbeurten veranderde er niet veel aan het beeld.

Milo pitchte alsof zijn leven ervan afhing maar dat mocht niet baten. Veel slag maar ook te veel wijd halverwegen de inning waardoor het verse infield met tweede honktalent Lucas, Leandro op 3 en de boomlange Dennis op 1 het verschil dit keer niet konden maken. Catcher Joey maakte nog wel een mooie nul door vliegensvlug bij een doorgeschoten bal korte metten te maken van de loper

Naderhand gaven de slagmensen  aan dat er nu echt meer en serieus getraind moet worden op goede pitchers. Een duidelijk signaal aan de staf. Met opgeheven hoofd terug naar Diemen! En werk aan de winkel!

Met sportieve groet,

De Appende Fan

Share Now

Related Post