Even voorstellen
Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors (TIW staat voor ‘Trainen is Winnen’) is een kleinschalige en vriendelijke vereniging die kinderen en volwassenen op verschillende niveaus laat honk- en softballen. Persoonlijke aandacht en het gezamenlijk creëren van een sportieve honkbalsfeer staan bij ons hoog in het vaandel. Wij hebben ervaren en betrokken coaches en trainers die ervoor zorgen dat alle spelers de juiste begeleiding krijgen.

Verschil honkbal en softbal
Qua spelregels en opzet verschillen de sporten nauwelijks van elkaar. Softbal wordt echter gespeeld op een kleiner veld met een grotere bal. Hierdoor is het aantal spelacties vaak wat hoger. De werper gooit de bal onderhands in plaats van bovenhands . Ook duurt een softbalwedstrijd vaak wat korter dan een honkbalwedstrijd. De grote overeenkomst tussen beide sporten is natuurlijk dat ze allebei net zo leuk zijn!

Voor iedereen
TIW-Survivors biedt verschillende niveaus van honk- en softbal en is gericht op alle leeftijden. Van topsporter tot recreant en van jeugd tot senior. Wij hebben onze leden het volgende te bieden:

Beeball
Beeball is voor jongens en meisjes van 5 tot 10 jaar voor jongens en meisjes. Beeball is een speelse kennismaking met onze sport, waar met aangepaste regels in kleine teams gespeeld kan worden. Een wedstrijd duurt ongeveer een uur.

Pupillen honkbal
Voor jongens (meisjes kunnen ook meedoen) van ongeveer 8 tot 12 jaar. We spelen met aangepaste regels, maar wel op zo’n manier dat er een echt spel ontstaat. Het doel is om spelers verder kennis te laten maken met de basis van de sport, plezier te hebben en hen zoveel mogelijk hun sportieve kwaliteiten te laten ontwikkelen.

Junioren honkbal
Voor jongens van ongeveer 15 tot 21 jaar. Onze vereniging heeft momenteel één Junioren team, in samenwerking met Amsterdam North Stars.

Senioren honkbal
Voor honkballers vanaf 18 jaar. Onze vereniging heeft meerdere senioren honkbalteams die elk in een andere klasse uitkomen. Van Topsport tot zuiver recreatief. Er is dus voor ieder wat wils.

Senioren softbal
Voor softballers (M/V) vanaf 18 jaar. Wij hebben momenteel één senioren herenteam en twee damesteams. Ook voor softbal geldt dat wij voor elk type sporter iets te bieden hebben.

Het seizoen
Het seizoen start met wintertrainingen in januari en februari. Deze trainingen vinden in het weekend plaats in een van de sporthallen in Diemen.

In maart en april worden oefenwedstrijden gespeeld en worden de eerste buitentrainingen gegeven.

Vanaf medio april start de daadwerkelijke competitie. Deze loopt in de regel tot eind september. De competitie kent een zomerstop tijdens de schoolvakantie.

Daarnaast organiseren wij gedurende het seizoen regelmatig aanvullende activiteiten, zoals toernooien en trainingskampen.

Uitrusting/kleding
De teams worden voorzien van het benodigde basismateriaal, zoals helmen, catcher uitrusting, knuppels, ballen en een materiaaltas. Leden dienen echter zelf een uniform (kan via de vereniging), veldschoenen en natuurlijk een handschoen aan te schaffen. Kleding is overigens ook beperkt tweedehands te koop bij de vereniging en beginners kunnen een handschoen lenen.

Vrijwilligers
Een vereniging draait op de hulp van vrijwilligers. Van de leden (en ouders van minderjarige leden) wordt daarom verwacht dat zij hun steentje bijdragen. Dit kan in vele vormen: voor vervoer zorgen, helpen in de kantine, scoren, scheidsen, helpen bij de organisatie van toernooien, et cetera.

Geïnteresseerd in honk- of softbal? Kom dan eens langs op onze gezellige club. Je bent van harte welkom om eens vrijblijvend mee te doen met een training.

Meer weten? Neem dan contact met ons via de contactpagina.