Pupillen 2 – HCAW Pupillen 3

Beste pupillen, ouders en fans,

Ondanks de weerberichten bleek 15 juli een geweldige honkbaldag te zijn. Helaas waren er enkele afwezigen die naar andere oorden vertrokken zijn om zeker te zijn van beter weer. Wat zullen zij spijt van de beslissing heb gehad; ze hebben een ware honkbal thriller moeten missen. Beide teams maakten het elkaar moeilijk en hadden kansen op de overwinning. Het is dat er maar één team kan winnen, anders hadden ze allebei misschien wel gewonnen.

Joey begon met pitchen en Joshua achter de plaat. Het pitchen ging prima maar Joshua vestigde alle aandacht op zich door drie (!) honklopers in de eerste inning uit te gooien. Één keer leverde hij een keurige aangooi op Jesper af die razendsnel de loper die van het tweede honk kwam uittikte. Twee keer gooide hij de bal op Joey die keurig de thuisplaat verdedigde.

Leandro mocht als leadof beginnen en dat deed hij goed; hij liet de pitcher gooien en kwam met vier wijd ballen op het honk. Aan slag stond Siem in de schijnwerpers door de bal netjes over het infield heen te slaan en daarmee een punt thuis te brengen. Dennis vloog na vier wijd over de honken met die gestolen gingen. Na dit succes stond het 2-1 voor Tiw! De tweede inning moest Joey even op gang komen, maar daarna hadden de slagmensen van HCAW geen vat meer om hem en konden er twee onverrichter zaken weer terug naar de dug out. Helaas had hij al teveel pitches gegooid. Maar daar kwam Siem te voorschijn die pardoes meteen een strike ooit gooide.

Aan slag liet Chloe zien hoe je geduldig moet zijn en na vier wilde pitches van de HCAW pitcher mocht zij zich melden op eerste honk. Daar was zij echter niet lang te vinden, want tegenstanders op opgelet, op de honken is Chloe een roofdier. Zonder om te kijken liep ze over de honken heen naar thuis.

Stanley maakte ondertussen zijn officiële debuut maar het voelde nog wat onwennig. Geen probleem Stanley dat komt wel goed hoor.

Lucas liet Giancarlo schrikken door de bal snoeihard langs hem te slaan. Jammer genoeg was dat een fout bal. Hij kwam echter met een base on balls op het honk en ook hij had zijn naverbranders aan, want hij vloog over de honken. Met deze snelheid blijkt thuis stelen geen enkel probleem.

Joshua sloeg ook nog een heuse triple, dat zien we niet vaak maar wel graag. Destyno moest de pijn verbijten toen de pitcher uit wanhoop hem raakte met een wilde worp. Dat kostte HCAW een punt toen eerst Siem vier wijd kreeg (er waren toeschouwers die vermoeden dat dit opzettelijk was) een daarna Jesper de bal harder dan het geluid dwars door het infield heen sloeg.

Het was voor HCAW een geluk dat er niemand in de weg stond want dan hadden we vermoedelijk een traumahelikopter nodig gehad.

Dennis was de negende slagman en met niemand op de honken wist hij wat hij moest doen: een homerun slaan. En dat is ook precies wat hij deed. Tien tegen vier was de tussenstand. Siem mocht verder pitchen. Hij had een mooie vangbal en Jesper tikte een loper thuis uit. Dat betekende maar vier punten voor HCAW. Helaas was het aan slag een iets mindere inning met drie strike outs. Tien acht was nu de tussenstand.

Lucas maakte zijn debuut als pitcher. En hoe. De tweede slagman van HCAW zit nog na te denken thuis over zijn strike out. Zoals van tevoren afgesproken loste Joshua hem als pitcher af. Dat ging prima maar HCAW voerde de druk op. Dat leidde tot drie punten waarna HCAW met een enkel puntje voor stond. De Survivors hadden nog een kans. Helaas liet de closer van de Bussemse ploeg niemand meer toe op de honken. 10-11 verloren dus, maar wat een wedstrijd!!!

Met sportieve groet

De Appende Fan

Share Now

Related Post