Quick vs. TIW-Survivors Pupillen 2

Sloten, 6 mei 2017

Na een weekje geen wedstrijden gespeeld te hebben was het vandaag tijd om het blauw-witte tenue aan te trekken met als bestemming: AHC Quick. Altijd een leuke, sportieve tegenstander. Mooie club met veel historie en een veld zonder hek, dus alle mogelijkheid om het outfield lekker aan het werk te zetten.

Iedereen oogde fit en positief gestemd. Helaas moest power hitter Lucas ontbreken. Op de tribune gingen geruchten dat dat wel eens een cruciaal verschil zou kunnen maken.

Zoals inmiddels vaste prik is, startte de tegenstander met een zeer goede pitcher. Welkom in de tweede klasse! De beste jongen gooide van de eerste vier slagmannen er twee uit. Knap gedaan. Biko had zijn eerste pech van de dag te pakken. De bal raakte zijn hand en op de tosballen die daarop volgden ging hij uit. De TIW-coaches waren wel tevreden met het feit dat de TIW-slagmannen strijdend ten onder gingen; geen gewacht op vier wijd maar lekker proberen een honkslag te slaan.

Quick had meer geluk in de eerste inning. De eerste slagman sloeg meteen een homerun. Joey dook nog naar de bal maar het mocht niet baten. En daarna blijft die bal maar rollen en dan ben je als veldploeg kansloos. Leandro speelde een prima wedstrijd en ving een mega super hoge foutbal (voor de niet honkballers; foutballen mag je vangen en tellen als uit!). Biko werd op een nare plek geraakt door de bal, maar wist de pijn te incasseren en ging gewoon door. Pitcher Siem maakte op een fraaie wijze een eind aan de eerste inning, en wel door drie slag te geven aan de laatste slagman terwijl er nog twee man op de honken stond. De schade bleef daardoor op 5 tegenpunten.

In de tweede inning ging het een ietsie pietsie beter. Joetje sloeg keihard door het midden, wist de honken te stelen en scoorde het enige punt. De overige spelers hadden meer moeite met de pitcher en al snel waren er weer drie uit.

In het veld waren de Survivors sterker dan in de tweede inning. Siem gooide nog een keer drie slag, en tikte bijna hoogstpersoonlijk de loper uit dankzij zijn vliegensvlugge elastieke benen.

Een van de mooiste acties van de dag werd gemaakt door het trio Biko, Joey en Leandro. Catcher Biko kon de bal van pitcher Joey niet pakken, maar rende sneller dan verwacht naar de backstop (hek) en gooide de bal naar Joey. De loper die thuis probeerde te stelen had dat niet verwacht en sprintte terug naar 3. Gelukkig waren Joey en Leandro dermate goed op elkaar ingespeeld dat ze hem vakkundig insloten en korte metten met hem maakten.

Vanaf de start van de derde inning was het alsof je naar een andere wedstrijd keek. De Survivors wisten wel raad met de tweede pitcher. Destyno (also known as The Canon) sloeg een perfect geplaatste drie honkslag. De pitcher gooide een paar vier wijd en de Survivors maakten twee punten. ‘Niet zo veel’ zou een buitenstaander denken maar wie erbij was voelde dat het belangrijke punten waren

De derde inning in het veld was perfect. Beter kan niet. Mede Dankzij een groot aantal tactische wissels (?) duurde de tweede helft van de derde inning slechts 4 minuten en 12 seconden. Een nieuw record. Multitalent Joetje gooide twee keer drie slag. En hij werd geholpen door Jesper (also known as The Catcher Who Is Lethal At Second Base) die met zijn wereldse aangooi op twee de bal bij Milo wist te krijgen. Milo tikte de loper uit maar helaas buiten het zicht van de scheids die niets anders kon doen dan hem ‘save’ verklaren. De loper wist echter dat hij eigenlijk uit was en liet zijn honk los. Dat moet je niet doen in de buurt van een Survivor en Milo tikte de loper (streng maar rechtvaardig als hij is) nogmaals uit!

Na deze uitputtingsslag gingen er een paar kopjes hangen. Gelukkig stond het team open voor wat mental coaching. Een snelle verwijzing naar Ajax Schalke en een blik op de stand; 10-3 na 3 innings waren voldoende om het beest in de jongens los te maken. Als een hecht team gingen ze ervoor. Meerdere mooie honkslagen, paar keer vier wijd en veel, heel veel stelen waren voldoende om de spanning op te drijven. Wolf in schaapskleren Joey, Dennis, Leandro, Destyno, Jesper en Siem maakten allen een punt. Het onmogelijke leek mogelijk te worden. Helaas hield Quick het hoofd nu en dan koel en gooide de pitcher ook vaak drie slag. En helaas sloeg Milo een vlammend harde line drive die net uit was. En de stand bleef hangen op 10-9. Knap gedaan mannen! Blijf lekker swingen op mooie ballen, uiteindelijk slaan we allemaal raak en dan ligt de wereld aan onze voeten.

In tegenstelling tot de meeste ouders die WEL andere plannen hebben in het weekend besloot de derde honkcoach in samenspraak met Quick en de scheids dat de inning werd afgemaakt. Trainen is immers winnen, en je leert het meest van wedstrijden.

De vierde inning ging veel goed maar vielen er ook wat foutjes. Achter de man aangooien, gooien op twee terwijl drie bezet is, en ballen die net niet in de handschoen bleven zitten. Dat alles maakte niet meer uit en de winst ging naar Quick.

Wel tot slot twee grote complimenten:

Ten eerste aan de spelers, die ondanks een paar verloren wedstrijden steeds weer moedig aantreden en als beloning deze week negen punten hebben gemaakt in een uitwedstrijd in de tweede klasse. Grote klasse!

Ten tweede aan de ouders en fans die ook vandaag weer in grote getale aanwezig waren. Wordt enorm gewaardeerd!

Ik ben benieuwd wat komende week gaat brengen.

Met sportieve groet,

De Appende Fan

Share Now

Related Post