TIW Survivors HB Pup2 vs Pirates HB Pup2

Beste honkbal fans,
De ene wedstrijd leent zich beter voor een wedstrijdverslag dan de andere.
Maar alle TIW Survivors spelers, ouders en fans zullen het er over eens zijn dat de wedstrijd TIW Survivors HB Pup2 versus Pirates HB Pup2 vastgelegd moet worden. Met de nadruk op ‘moet’.
Onze sporthelden van TIW Survivors HB Pup2  maken een goede periode door. Gedurende het jaar is het team versterkt met oudere spelers zoals Danfrensly, Benjamin en Djayo maar ook met jonge spelers zoals Rick, Fynn en Nikita.
De inmiddels ervaren coaches Gian Carlo en Gregor hebben er hun handen vol aan om van de almaar groeiende groep honkbaltalenten een hecht, sportief en succesvol geheel te maken.
En gisteren, 8 september 2018, mocht deze groep aantreden voor een thuiswedstrijd tegen de Pirates. Honkbalfans weten dat de Pirates beroemd zijn om hun jeugdopleiding en doorzettingsvermogen. Een wedstrijd tegen de Pirates staat altijd garant voor spanning en sensatie. Ongeacht de uitslag, spelen tegen goede teams is leerzaam. Maar geen enkel team wilt weggespeeld worden. Dat kan funest zijn voor de korte seizoenshelft die voor ons ligt.
De TIW Survivors begonnen de wedstrijd met Siem. Siem is inmiddels een ervaren pitcher. En dat bleek al snel. De 2e en 3e slagman mochten met 3-slag aan hun broek terug de dugout in. Toen stond Siem echter oog-in-oog met zijn oude buddy Bradley. Ze hebben jarenlang lief en leed gedeeld – totdat Bradley besloot naar de Pirates over te stappen. Wat de werkelijke reden is, zullen we misschien nooit weten. Maar de confrontatie met Bradley zorgde er voor dat Siem drie maal vier wijd gooide. Alle pitchers weten wat dat kan doen met het brein van een pitcher. Maar SIem hield zijn hoofd koel. Drie honken vol, en dan de zevende slagman uit gooien met drie slag. Respect!
Aan slag hadden de TIW Survivors een trage start na de vakantie. Joey wist een punt te scoren nadat hij op de honken kwam door geraakt werper ( TOK !! – vol op zijn helm). De overige spelers kwamen niet verder dan 4-wijd en 3-slag. En daarmee eindigde de eerste inning op 1-1.
In de de tweede inning waren zowel Siem als Milo pitchers. De Pirates hadden inmiddels zin om lekker te slaan. SIem en Milo stonden echter hun mannetje, en voelden zich gesterkt door hun infield. Danfrensly maakte een fantastische vangbal – er ging een zucht van verlichting over de volle tribune. En Siem pakte een infield bal prima op, en gooide hard en strak op de ijzersterke eerste honkman Destyno. Drie uit! Wissel.
Ook de tweede inning was nog even wennen aan slag. Chloe bereikte het honk. Maar wist geen punt te scoren. De overige 3 spelers moeten met 3 slag genoegen nemen. Accepteren en weer doorgaan. Tussenstand: 1-3 voor Pirates
De derde inning en vierde inning werden echter een gekkenhuis.
De pitchers gooiden mooie ballen. En de slagmannen van beide partijen sloegen er op los. Honkslagen vlogen om de oren wat natuurlijk fantastisch is voor het publiek.
Nieuweling Benjamin sloeg een honkslag en maakte een punt. Ook Jesper, Nikita en Fynn maakten een punt en gaven een goede bijdrage aan het teamsucces. Powerhitters Joey, Destyno en Stanley sloegen als vanouds allen een tweehonkslag. Ook Chloe bereikte zoals bijna altijd de honken. Zij blesseerde zich echter bij een lange, bliksemsnelle sliding op 2. Hopelijk hersteld ze snel weer. Lucas was ook weer te herkennen. Onze sprinter vloog over honken – tot wanhoop van de Pirates.
Na de slagbeurt van Pirates stond het 1-9. En een paar minuten later was het gat teruggebracht en was de stand 8-9. Mooi staaltje doorzettingsvermogen! It ain’t over until the fat lady sings. Kent u die uitdrukking?
Er werden door beide teams ook een paar foutjes gemaakt. Met name achter de spelers aangooien gebeurde te vaak voor de 2e klasse. Werk aan de winkel voor de beide coaches!!
Pitcher Joshua was inmiddels van de voetbalvelden gesleurd en stond in zijn tenue op de pitcherplaat. Aan hem de grote opdracht om met zijn team te zorgen dat de Pirates de voorsprong niet weer zouden inhalen. En wat een stalen zenuwen heeft onze Joshua. Hij had maar vier spelers nodig om er 3 drie-slag te geven. Knap gedaan!
En met een stand van 8-9 lijkt ineens alles weer mogelijk!
De pitcher van de Pirates voelde de druk. De arme jongen gooide drie keer vier wijd. Drie honken vol. En een stand van 8-9. Ik kan de coach van Pirates geen ongelijk geven – hij besloot zijn geheime wapen in te zetten als laatste pitcher. Danfrensly moest daarom met 3-slag genoegen nemen. Eén uit!
Toen kwam echter Rick aan slag. Onze recente aanwinst heeft zijn basistechniek opgedaan bij onze jeugdopleiding – de Beeball. Maar je bewijzen op zo’n moment, in de tweede klasse, tegen zo’n pitcher had Rick in zijn leven nog niet meegemaakt. De spanning was te snijden. Hij krijgt 2 slag, en 2 wijd. Het kan nog alle kanten op. En dan ineens. BAM! Onze vriend slaat de bal. En hoe! Vliegensvlug komen Lucas en Jesper over de thuisplaat. Rick zelf behaalt het tweede honk! Een oorverdovend kabaal ontstaat aan de kant van de TIW Survivors. 10-9! De overwinning is binnen!
Wat een start van de seizoenshelft. Op dit soort dagen weet je weer hoe mooi honkbal is.
Dit smaakt naar meer!
Met sportieve groet,
De (nog altijd schorre) Appende Fan
Share Now

Related Post